Babykamer: klein maar fijn

Het inrichten van de babykamer was natuurlijk een van de leukste dingen om te doen in voorbereiding op de komst van Sammie. Zó leuk om daarmee bezig te zijn. Ik kon me helemaal uitleven!

We wilden geen geijkte kant-en-klare kinderkamer van een babyspeciaalzaak (want: niet ons ding en bovendien schreeuwend duur) maar zelf, net als in de rest van ons huis, verschillende stijlen en materialen combineren tot een lieve, maar ook stoere babykamer. En natuurlijk kleurig, zoals je van mij gewend bent.

Maar eerst moesten we kiezen welke kamer het zou worden. We hadden de keuze tussen een grote kamer boven of een kleiner kamertje beneden, grenzend aan de woonkamer. Omdat we de kamer boven toch wel erg groot vonden (en we onze kledingkamer en tevens rommelhok niet wilden opgeven ;-) ) kozen we voor het kleine kamertje. Want wat heb je nodig voor een baby.. een bedje en een commode zijn in principe (voorlopig) al voldoende. Voordeel van dit kamertje is dat het plafond, net zoals in de woonkamer, mooi hoog is. Daardoor lijkt de kamer optisch ook iets groter.

P1014580

Toen ik hoorde dat we een meisje zouden krijgen, wist ik meteen dat ik een ouderwets spijlenbedje wilde. Dit hebben we gevonden via Marktplaats voor een prikkie. Erg blij mee. Want wat ook fijn is, is dat je als je de kamer in kijkt, onder het bedje doorkijkt. Daardoor lijkt het ook wat ruimtelijker. Hoe meer vloeroppervlakte je ziet, hoe groter een ruimte lijkt.

P1014577

Ons huis ademt een mix van verschillende stijlen. Modern en vintage gecombineerd met her en der wat Scandinavische invloeden. In de babykamer wilden we ook weer een leuke mix creëren. Het spijlenbedje heeft een beetje een romantische look and feel, dus daar moest een wat stoerdere, robuustere commode tegenover komen te staan.

En die hebben we gevonden. Bij Van Dijk & Ko in Amsterdam. De commode is lekker breed waardoor we naast ruimte voor luiers, rompertjes etc. ook veel plek hebben voor kleertjes. Dat was ook een must, want we hebben geen ruimte voor een aparte kledingkast in het kamertje. Dat is dus ook een tip die ik zou geven aan iedereen die een kleine(re) babykamer moet inrichten: neem een lekkere grote commode, dan heb je geen aparte kast meer nodig. Je hebt trouwens ook van die inklapbare commodes bij IKEA.

Dat er schapjes aan de muur moesten komen om allerlei leuke items op tentoon te stellen, stond als een paal boven water. De ene hangt hoger dan de andere omdat het aankleedkussen eronder ligt. Zo kan Sammie haar hoofdje niet stoten als ze groter wordt. Het is nog lang een discussiepunt geweest of we de muur achter de commode een kleur moesten geven. Ik had een beetje een koraalachtige kleur roze in gedachten, maar Peter vond dit te bont worden. En daar was ik het uiteindelijk ook wel mee eens, want de accessoires in het kamertje hebben genoeg kleur. Bovendien zit er ook een kleine witte radiator op de muur die dan nog extra op zou vallen.

P1014584

Als luieremmer gebruiken we een prullenbak van IKEA. Leuker dan zo’n plastic emmer van een babyspeciaalzaak, toch?

P1014590

In deze mandjes bewaar ik de sokjes. Ik wilde nog wel een leuk wandkastje aan de muur om slofjes in op te bergen. Kijk hier voor mijn post over het schoenenkastje.

P1014391

Tot slot hadden we nog een hoekje over om een leuke kapstok in op te hangen. Daar heb ik ook lang over nagedacht. Uiteindelijk is dat een boomstamkapstokje van Woonexpress geworden, omdat ik het leuk vond om nog een houten element te laten terugkomen dat weer terugkomt in de oude houten vloer (waar we overigens ook erg blij mee zijn, vorig jaar gescoord via Marktplaats. Echt een aanrader als je een mooie, houten vloer wilt voor een betaalbare prijs).

kamer3

Het allerleukste vind ik dat dit kamertje helemaal niet veel gekost heeft. Het bedje en kastje waren tweedehands, de commode had ook een schappelijk prijsje. Verder zijn veel accessoires van de kringloop, IKEA of kleine accessoirewinkeltjes.

Inmiddels ben ik het kamertje al wel weer een beetje aan het pimpen (wissel in huis regelmatig het interieur af tot grote vreugde van Peter ;-) ). Als het af is, zal ik weer een update plaatsen. ♦︎

7 reacties op “Babykamer: klein maar fijn

  1. Zit even door je blog te bladeren, wat een ontzettend lief en leuk kamertje dit. Ik vind alles geweldig, vooral dat kleine wandkastje. Speur er regelmatig naar op marktplaats maar kan er nog steeds geen vinden. Maar chapeau voor je smaak ;-)

    • Hoi Marleen,

      Leuk dat je komt snuffelen in ons hoekje! Lief kastje hè, ik vond het ook een fijne vondst. Wellicht heb je dit allang gedaan, maar kijk ook eens bij een kringloopwinkel. Daar loop je ook nog wel eens tegen dit soort kastjes aan!

  2. Pingback: Make-over: de babykamer! | HET BONTE HOEKJE

  3. Pingback: La pequeña habitación vintage de Sammie | Decoración Bebés y Habitaciones de Bebé

  4. Hoi! Wat een super mooie kamer! Wij verwachten onze eerste en wisten dat het een vintage kamertje moest worden, maar dit wordt onze inspiratie kamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>