Make-over: de babykamer!

IMG_20140803_010415Omdat ik houd van een beetje verandering van interieur op zijn tijd moest ook het kamertje van Sammie weer een beetje gepimpt worden. Ik vond de sfeer van haar kamertje zoals het was toch iets te brocante naar mijn zin door de combinatie van het spijlenbedje, de vintage commode en het hangkastje met bloemengordijntjes. Ik wilde het geheel wat strakker, stoerder en speelser maken. En wat meer Scandinavische elementjes toevoegen, net als in de rest van het huis.

Ook vond ik dat het kamertje teveel accenten had in harde kleuren. Zoals rood en groen. Ik wilde wat meer pasteltinten doorvoeren omdat die zachte kleuren toch mijn lievelingskleuren blijven. Om het kamertje ook weer niet te zoet te maken, koos ik ervoor om ook wat zwart-witte accentjes toe te voegen.

Maar hoe kon ik dat doen zonder al teveel geld uit te geven aan nieuwe (grote) dingen? Eigenlijk heel simpel.P1015153

Omdat ik dus wat meer zwart-wit accentjes wilde in de babykamer heb ik op de muur zwarte muurstickers in stipvorm geplakt. Deze zijn van Ferm Living. Je kunt de muurstickers van Ferm Living ook kopen in andere vormen, zoals hartjes, driehoekjes en wolkjes. Ideaal als je wel iets leuks met de muur wilt doen, maar geen zin hebt om te behangen. Ik zou overigens zelf best in zijn geweest voor een kek behangetje, maar mijn vriend vindt dat helemaal niks. Dus dan zijn muurstickers, die je eenvoudig kunt verwijderen als je ze zat bent, een uitkomst.

P1015244
Zoals je ziet zijn de hoofdkleuren nu groen en oudroze en her en der wat geel, gecombineerd met zwart-witte accentjes. Door verschillende prints te mixen (o.a. wolkjes in het kussen, hartjes in de poster en harlequinprint in het koffertje) creëer je een speels en gezellig sfeertje. Misschien wat aan de bonte kant, maar ja, we zijn niet voor niets het bonte hoekje :-).

P1015148
De babykamer is superlicht, omdat de zon er vaak vol op schijnt. Daardoor valt het (vanwege tegenlicht) helaas niet mee om mooie foto’s te maken vanaf deze kant. De pandaknuffel van IKEA (a.k.a. Meneer Panda) die in haar bedje staat is momenteel zwaar favoriet van Sammie.

P1015165
Dit leuke aankleedkussen met wolkenprint is van het Zweedse merk Färg & Form en kocht ik bij webshop Gras onder je voeten. In Nederland gebruiken we veelal hoezen om het aankleedkussen, maar in Scandinavië doen ze dat anders. Daar gebruiken ze aankleedkussens met een vaste hoes van 100 % katoen dat gelamineerd is, zodat je de hoes eenvoudig met een doekje kunt afnemen. Omdat Sammie nog wel eens ongelukjes heeft tijdens het verschonen is dit ook wel erg handig ;-).

P1015172
Deze lapindoll lamp vind ik nog steeds te gek. De kleur is helemaal top, en die oren! En als ‘ie zich om draait..

P1015238
..zie je zijn blote billen! Ik moest er een beetje aan wennen in het begin, maar ik denk dat Sammie dit hilarisch gaat vinden als ze ouder wordt. Handig hulpmiddeltje wellicht om af te leiden tijdens het aankleden (en de daarbij behorende worstelingen).

IMG_20140803_010415
In mijn vorige post over de babykamer kon je zien dat ik dit kastje kocht met deurtjes met gordijntjes. Omdat ik de kamer wat minder brocante wilde maken, besloot ik om de deurtjes eraf te halen en het kastje te gebruiken als display. Ik vind het zelf leuker zo.

P1015167
Ik ben een poosje op zoek geweest naar een mooie flamingo knuffel voor Sammie. Deze vond ik uiteindelijk op Marktplaats. Hij komt uit een oude WNF serie. Vind hem helemaal leuk!

IMG_20140604_143553
De wordbanner van A little lovely company blijft tof. Hij hangt, zoals je al eerder kon zien, ook op de babykamer. Een simpele manier om een ruimte een speels effect te geven. Het koffertje met harlequinprint is van Pakhuis Oost, de ananas scoorde ik bij Flying Tiger. De gave illustratie is van Ashley Goldberg en kocht ik bij PSikhouvanjou. De kleine rammelkat is van IKEA.

P1015247
Het kapstokje! Van het kittige hoedje met oortjes heeft Sammie veel plezier gehad deze zomer. En ze kreeg er veel aandacht mee, haha. Stond zo schattig! Het foute balletjurkje kocht ik in de opruiming bij H&M. Omdat ‘ie zo ontzettend kitsch is, is het jurkje alleen al schattig om gewoon op te hangen op haar kamertje. Maar vooral leuk voor als Sammie wat ouder is en ze zich kan verkleden. Ik had dat vroeger in elk geval geweldig gevonden. Hopelijk lijkt ze op mama..

P1015177
Tot slot het item dat momenteel de rode draad in mijn leven vormt: de wasmand. Mijn god, wat moet je veel wassen met zo’n kleintje. Gelukkig maakt de fijne strepenprint (strepen zijn altijd goed!) de was doen een stuk leuker. Ik kocht de (was)mand bij Sissy-Boy, hij is van het merk House Doctor.

Wat vinden jullie van haar kamertje na de kleine metamorfose?

5 reacties op “Make-over: de babykamer!

  1. Wauwie, wat een geweldig kamertje is het geworden! Echt helemaal mijn smaak! De stippen op de muur en de kleine dingen zoals de poster, de wordbanner en wasmand vind ik ook ontzettend gaaf!
    Volgens mij is de make-over heel goed gelukt ;)
    Ik kom je blog nog maar net tegen, maar ik vind ‘m nu al leuk! X, Judith

    • hoi Judith, leuk dat je even komt kijken! Tof te horen dat je het kamertje zo leuk geworden vindt en nog leuker dat je blij wordt van ons blog. Dat is precies de bedoeling! Kom vooral vaker snuffelen :-). Liefs Madelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>