Kek in de wandelwagen

universal-cotton-footmuff-dandyOh yes, autumn is here! Dat betekent dat alle zomerspullen in huis weer plaats mogen maken voor lekkere warme items en stoffen. En, ook de kinderwagen moet weer worden aangepast aan het jaargetijde. Want nu de temperaturen buiten dalen is het belangrijk dat je kleintje er warm genoeg bij zit.

Om die reden ben ik een zoektocht gestart naar een warme voetenzak voor in onze wandelwagen. Wij hebben de Joolz kinderwagen in zandkleur met zwart frame, maar hebben bij aankoop niet de standaard voetenzak erbij gekocht. De kleur van de zak week namelijk iets af van die van de kinderwagen en dat vonden we niet mooi. Bovendien leek het ons juist leuk om er zelf een mooie voetenzak bij uit te kiezen.

Maar goed, nu blijkt dat er niet superveel keus is aan leuke, warme voetenzakken die ook nog een beetje te betalen zijn. Gelukkig kwam ik terecht op de Spaanse webshop Fun das BCN. Een fijne webshop die hoezen in vrij basic stoffen verkoopt voor allerhande veelgebruikte babyitems. Hoezen voor de Maxi Cosi, autostoel en Baby Björn wipstoel maar dus ook voetenzakken voor in de reiswieg en de wandelwagen. Zoals deze twee bijvoorbeeld.

universal-cotton-footmuff-wild-thinguniversal-cotton-footmuff-dandy

Handig: de voetenzakken zijn universeel en dus op elke kinderwagen of buggy te bevestigen. Hoe leuk is die luipaardprint! Superstoer, de Wild Thing voetenzak. Maar ik viel zelf eigenlijk meteen voor de offwhite/black gestreepte Dandy print. Een streep is altijd goed! En daarnaast past deze voetenzak ook mooi bij onze kinderwagen.

universal-cotton-footmuff-jandyuniversal-cotton-footmuff-landy

De grijs met zwart gestreepte versie vind ik ook stoer. Alleen zou ik die mooier vinden staan in een zwarte wandelwagen of buggy. De sterrenprint is ook leuk, maar zelf heb ik die sterren inmiddels wel een beetje gezien.

Fun das BCN verkoopt in alle prints twee varianten van de voetenzakken. De Cotton en de Polar (=fleece) variant. Het verschil tussen deze twee is dat de Polar variant gevoerd is van binnen met een lekkere warme fleecestof. Verder zijn beide voetenzakken gemaakt van zacht katoen en gevoerd met een 2 cm dikke wattenvulling.

Zo ziet de Polar variant eruit.

universal-polar-footmuff-dandyuniversal-polar-footmuff-wide-stripes

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Polar minder mooi vind dan de Cotton. Dat samengetrokken ‘capuchonnetje’ vind ik er een beetje gek uit zien. Maar ja, deze variant is wel wat warmer door zijn fleecevoering. Daarom denk ik wel dat ik toch voor de Polar zou gaan. De voetenzakken zijn overigens ook verkrijgbaar voor in de Maxi Cosi.

 Naast de voetenzakken maakt Fun das BCN ook nog andere hoezen en accessoires. Zoals de BuggySocks: toffe gebreide hoesjes van 100% katoen voor om de handvaten van je buggy of de duwbeugel van de kinderwagen. Of kekke zonnekappen in leuke prints.

red_sailor1

Ook mooi: de hoezen voor de Baby Björn wipstoel.

funda-dandy-para-babybjorn funda-wildthing-dot-para-babybjorn

En zo zijn er nog veel meer hoezen en accessoires voor veelgebruikte babyspullen. Fun das BCN word in Nederland verkocht door de webshop BCNkidsdesign.nl. De prijzen liggen daar iets lager dan bij Fun das BCN zelf (wat eigenlijk best gek is) en je betaalt geen verzendkosten boven een bedrag van 75 euro. Waar je bij aankoop van een voetenzak zeker boven zit, want helaas zijn die zakken niet heel goedkoop. De Cotton komt op 85 euro en de Polar op 93,50 euro. Dat vind ik wel echt veel geld, maar je wil toch dat je kindje er warm (en kek!) bij zit. En zoals ik al schreef, is er weinig keuze.. Wat vinden jullie? ♦︎

4 reacties op “Kek in de wandelwagen

  1. Super! Ik moet nog steeds een voetenzak kopen en was bijna voor de standaard ‘saaie’ van de Bugaboo gegaan, maar ik ga absoluut deze bestellen..hoe leuk!

  2. Ik heb ze al een tijdje op het oog, ze hebben ook van die leuke bugaboo zonnekappen! Ik zou voor het grijs/zwart streepje gaan ;). Wij kochten vorig jaar de Lodger Bunker voetenzak, hopelijk kan ik die nog gebruiken voor dit jaar..

    • Ja tof hè. Die zonnekappen zijn inderdaad ook leuk, maar passen helaas niet op de Joolz. Ik vind het alleen wel echt best prijzig allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>