Om je tanden in te zetten

IMG_1352Wanneer de eerste tandjes door komen begint het feest: werkelijk álles wat je kleine boef vastpakt gaat regelrecht het mondje in. Het duurt niet lang voordat het – naast onhygiënisch – best een beetje irritant wordt dat je voor de zoveelste keer de afstandsbediening moet redden van de verdrinkingsdood in het kwijlerige mondje van je kindje. Om nog maar niet te spreken over het feit dat je sieraden ook niet meer veilig zijn wanneer je je kleintje vast hebt. Met als gevolg dat je die leuke ketting of dat mooie armbandje voortaan maar op je nachtkastje laat liggen.. Best jammer, toch?

Smartmama bedacht daarom (jawel) iets slims. Iets met bijtringen en sieraden en hoe dit te combineren. Et voilà, daar waren de Chewelry! Kekke kettingen en armbanden gemaakt van zachte, siliconen kralen waar kindjes lekker op kunnen sabbelen en kauwen. Dat werkt natuurlijk verzachtend als de tandjes door beginnen te komen, maar minstens zo goed om te weten is dat je kleintje door het kauwen en sabbelen op bijtvoorwerpen zijn of haar mond- en kaakspieren traint. Daardoor wordt de eet- en spraakontwikkeling bevorderd. Hoezee!

Een voordeel van de Chewelry ten opzichte van de traditionele bijtring is dat kindjes het liefst veilig in de armen van hun papa of mama zijn, zeker als ze pijn hebben en troost zoeken bij doorkomende tandjes. Met deze bijtsieraden om kan je kindje bij jou op schoot, lekker dicht tegen je aan, te allen tijde fijn sabbelen en zich geborgen voelen. En daar worden wij als enorm bezorgde en liefdevolle moeders natuurlijk óók heel blij van.

chewelry

De Chewelry lijn bestaat al even, maar ik was er nog niet bekend mee totdat een leuke collega ermee kwam aanzetten. Aangezien Sammie ook zo’n beetje alles wat ik op en rond het lijf draag gebruikt als bijtring, kon ik niet achterblijven. Er zijn diverse varianten en kleuren verkrijgbaar waar je uit kunt kiezen.

IMG_1350
Ik heb het model BRIDGET in jade green, een mintgroene ketting met diamantachtige kralen. De vorm van de kralen vind ik erg leuk en de kleur is prachtig. De ketting voelt echt aan als een soort van bijtring, maar ziet er absoluut niet zo uit. Erg leuk gevonden.

IMG_1349
De koorden zijn gemaakt van sterk nylon waardoor de ketting erg stevig is. Zelfs grijpgrage babyhandjes trekken dit sieraad niet zomaar kapot. Daarnaast hebben de sieraden een speciale veiligheidssluiting die open schiet wanneer er hard aan de ketting getrokken wordt. Ook fijn: de kralen zijn bewust aan elkaar geknoopt, zodat je haren niet tussen de kralen blijven zitten. Kortom, deze smart mama heeft overal aan gedacht.

IMG_1343

Daar staat ze hoor, onze sabbelende kleine rakker.. :-)

IMG_1357

En zo staat ‘ie dus om de hals! Ook niet onbelangrijk. Ik vind de ketting heel leuk staan bij een streepjesoutfit of bij andere zachte kleuren. Maar dit mooie kleurtje groen doet het ook juist vaak goed in combinatie met fellere kleuren. Enfin, ik ben er blij mee! Vanwege het design maar zeker ook de functionaliteit en ik wilde dit graag weer even met jullie delen.

Enthousiast geworden? Neem dan echt even een kijkje in de webshop van Smartmama. Ook leuk als cadeautje voor (schoon)zussen of vriendinnen met kleine kindjes. Wat vinden jullie van de sieraden? ⧫

2 reacties op “Om je tanden in te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>